Advocatenkantoor Loyens & Loeff Rotterdam


Advocatenkantoor Loyens & Loeff wachtruimte luxe

Advocatenkantoor Loyens & Loeff wachtruimte luxe

Loyens & Loeff is een groot advocatenkantoor in Rotterdam. Aan de Blaak is een nieuw kantoorgebouw voor ze gebouwd. Het interieur is ontworpen door Fokkema & Partners te Delft. Den Boer Projectadviseurs heeft het projectmanagement gedaan. Dit was mijn eerste project voor Den Boer Projectadviseurs en het was een grote uitdaging waarbij we 2 jaar intensief met de architect, opdrachtgever, projectontwikkelaar en aannemer hebben samengewerkt.

Wij zijn begonnen met het opstellen van het ruimtelijk en functioneel Programma van Eisen aan de hand van interviews en vragenlijsten die we met de opdrachtgever ingevuld hebben. Vervolgens werd door Fokkema & Partners en Voorlopig Ontwerp en later een Definitief Ontwerp opgesteld waarbij ook moodboards, kleur- en materiaalvoorstellen aan bod kwamen. Voor het werkplekmeubilair werden diverse partijen uitgenodigd die proefopstellingen hebben neergezet alvorens een keuze werd gemaakt. Bij het tot stand komen van het Definitief Ontwerp werden door ons bestekstukken / technische omschrijvingen gemaakt waarmee de offertes uitgevraagd werden van de verschillende disciplines. Na een uitgebreide offerte vergelijkingen, gunningsadvies en het opstellen van de contracten kon de realisatie van het interieur beginnen. De aannemer was nog niet op alle punten klaar met de realisatie van het pand waardoor er soms spanningen konden ontstaan.

Na de realisatie volgt er een officiële oplevering en konden we gaan verhuizen. Dit was nog een hele organisatie waar ook ICT een grote rol in heeft gespeeld om alle werkplekken goed aangesloten te krijgen. Bij de nazorg zorgen we altijd dat de opdrachtgever een compleet naslagwerk krijgt waar ze later precies in terug kunnen zien wie wat geleverd heeft (ivm bijvoorbeeld nabestellingen) en waar ook de garantiecertificaten, meetrapporten, onderhoudsvoorschriften en gebruiksaanwijzingen in zitten. Ook blijven we de eerste tijd nog nauw betrokken bij het in gebruik nemen van het kantoor omdat de opdrachtgever dan nog vaak vragen heeft ook gebruik, werking etc.

Het was een erg leuk en leerzaam project vooral ook omdat dit project alle facetten en disciplines in zich had. Interieur (werkplekken, wachtruimten, vergaderruimten, kasten, restaurant, pantry’s, afvalmeubels, opslagruimte, bibliotheek, archief, postkamer, reproruimte, schoonmaakruimten), elektra, bouwkundig, werktuigbouwkundig, ict (bekabeling, ser- en mer- ruimten), verlichting en vast nog veel meer.

Advocatenkantoor Loyens & Loeff werkplekken

Advocatenkantoor Loyens & Loeff werkplekken

Advocatenkantoor Loyens & Loeff koffiebar en bibliotheek

Advocatenkantoor Loyens & Loeff koffiebar en bibliotheek

Advocatenkantoor Loyens & Loeff vergaderruimte Boardroom

Advocatenkantoor Loyens & Loeff vergaderruimte Boardroom

Copyright © Dandelion by Pexeto