Kleur Aqua op de wand


Kleur Aqua volgens Histor in woonkamer

Voor een goede vriendin ben ik gevraagd om een kleuradvies te geven voor haar woonkamer en ook gelijk mee te denken hoe je eea anders kunt zetten zodra haar nieuwe bankstel komt.
Hartstikke leuk natuurlijk, maar ik vond dat zij het altijd al erg leuk had ingericht en ook nu al een leuke kleur op de wanden had zitten (taupe op 2 muren en 1 zwarte muur). Maar een avondje brainstormen met een goede vriendin, dat is sowieso al hartstikke leuk!

Dan ga je er al thuis over nadenken en dan kom je tot de conclusie, dat zelfs bij een ontzettend leuk ingericht huis, je ook dan nog veel kunt veranderen en een andere sfeer kunt maken door alleen 1 kleur aan te passen.

Ik ben er toen op een dinsdagavond gewapend met kleurstalen, stofstalen, boeken met interieurideeën etc.etc. naar toe gegaan en stelde al snel de kleur blauw voor. Niet heel knalblauw, maar de kleur Aqua van Histor. Zij was verrast, maar moest toegeven dat ze de laatste tijd onbewust meer blauwe kleding was gaan dragen en ook al had lopen kijken naar blauwe accessoires. Maar ze was niet op het idee gekomen om ook haar wand die kleur te geven! En ze reageerde dan ook meteen heel enthousiast. Kijk dat is dan weer leuk.
We zijn vervolgens de hele avond nog bezig geweest met het schuiven van meubels om te kijken hoe eea het beste past als zometeen haar nieuwe (hoekbank) er is en waar de beste plek is voor haar open haard die ze al heel lang wilde.
Op het eind van de avond nog even gekeken naar de kleur blauw hoe die zou passen bij haar vloer en de kleur van haar nieuwe bank. Even sloeg de twijfel weer toe; “moest het niet toch een lichtere kleur blauw worden?”
Natuurlijk kan dat ook, maar dan verval je al snel weer in de pasteltinten en met deze kleur Aqua kun je een statement maken en is je hele huis meteen anders! Dan valt het tenminste ook op als je een andere kleur op de muur hebt!

En met verf is het natuurlijk wel zo, als het niet bevalt dan schilder je het toch weer over?!!

We hebben deze sessie in de avonduren gedaan, dat gaat prima, maar je moet de kleur ook nog even bekijken bij daglicht. Dat heeft ze gedaan en ze is nog steeds enthousiast.

En nog leuke tip die ik haar heb gegeven:
Ze heeft een oud kastje staan wat ze niet weg wil doen omdat het zo handig is, maar het is nu whitewashed geschilderd. Dat past straks niet meer helemaal bij de rest van het interieur en sfeer.
Tip: Schilder het kastje in de kleur Aqua, maar dan hoogglans! Stoer en erg gewaagd!

Binnenkort komt de schilder…ik ben (net als zij) héél benieuwd naar het eindresultaat, maar ik weet zeker dat het prachtig gaat worden!

Copyright © Dandelion by Pexeto